// F R U T T I E L O V A L I E S ;
ABOUT ENTRY MR. RIGHT PRECIOUS PORTFOLIO TWITER FACEBOOK ASK.FM INSTAGRAM
The sad story ! T__T
Wednesday, November 28, 2012 • 3 comments
Okay now aku berada dalam keadaan boring yang teramat sangat-II . Cuti sekolah yang amat membosankan . Taktahu nak buat apa . Kay , hari tu aku hang dengan member sekolah rendah . Agak seronok lah jugak . Gambar sikit je tangkap . Takyah post lah . Hehe . Sekarang ni tak tahu nak buat apa dah . Agak kebuntuan lah cuti ni ---'



Mula-II cadang nak kerja . Tapi mak aku memang kasi sangat lah kan ! So cancel plan nak kerja . Pastu rasa macam nak ambil tusyen untuk pelajaran SPM . But aku tak tahu nak tusyen kat mana . Sebabnya aku ni dah lah pemalu . Then for sure lah aku ni agak memilih kan nak tusyen kat mana . Haha ! So sampai sekarang tak tahu dah nak ambil tusyen kat mana . Mum suggests suruh tusyen dengan abang sedara je . Ha ? ABANG SEDARA ? Weh , I ni pemalu okay , ulang suara , P E M A L U ! So awal-II aku dah tolak cadangan mak aku tu . Yeahh ! So akhirnya , aku dah tak tahu nak buat apa cuti ni . Duduk goyang kaki menghadap PC 24 jam je lah . What a sad life you know ? ---' 

Guess what ? Masa sebelum cuti sekolah kan , punya lah banyak plan nak hang . Hang sana lah , hang sini lah . But now ? Semua cancel . Aku pun tak tahu lah macam mana dengan orang yang mencadangkan plan hang tu . Aku tumbuk berdarah lubang hidung baru tahu kan ? Grr ! Sekarang ni cuma tunggu plan hang bulan Disember nanti je lah .  ;D 


Duduk rumah goyang kaki , buka lappy , online , makan , minum , sembahyang , mesej with HIM , jaga anak buah , tidur . That my life now . Bapak sumpah lah tak best ! Wehh ! Aku nak buat apa je cuti ni weh ! Gila lah macam ni . Dah lah takda mood nak study . Tak sedar diri tahun depan nak SPM kan ? Aduh !

Apa-II pun , abaikan kisah aku yang memboringkan tu . ---' Hmm , sekarang otak aku asyik pikir dia , dia dan dia . Tak tahu lah kenapa . ---' Angau mungkin ? xD ! Agaknya lah kan . Kahkahkah ! Kay , abaikan lagi . HAHA ! Tah pape tah . 

Hmm , sebenarnya tangan aku menaip ni nak cerita pasal sesuatu . Pasal aku dengan 'Adek Angkat' aku mungkin . Dah berapa tahun dia menyepikan diri dengan aku , akhirnya contact juga dengan aku kan ? Rindu ? Hmm , tipu lah kalau aku cakap tak rindu kan . Banyak kenangan dengan dia . Dengan parents dia . Tuptap tuptap , tahun ni adik dia pula satu sekolah dengan aku . Aduh ! Rindu kay rindu . T__T 

Teringat dekat apa yang dia pernah buat . Happy , sedih , sakit hati ? Semua ada . Lakonan ? Semua tu aku masih ingat . Untuk satu tahun lebih dia lost contact dengan aku , last-II masa dah macam ni baru dia contact ? T__T Bagus kau dek , bagus ! Sakitnya hati aku bila ingat kau . Kat sekolah aku usyar je kau dari jauh . Aku still perhatikan kau ! Tahu tak ! Ingat lagi dulu-II . Sumpah macam budak-II kan . Kay now , kau chat dengan aku , kau cakap kau pindah . What the #$%@#$ ! Sedih weh . Aku baru berbaik dengan kau , kau bawa berita sedih ? Thanks !

Dulu ingat lagi , orang kenal kita as 'brother and sister' . Dan sampai satu tahap tu , orang ingat kita bercinta . What the heck ? ---' Ingat lagi , dulu kau beriya dapat kakak angkat kan ? Sampai bagitahu parents eh ? And the moment yang paling aku ingat , masa mak and abah kau telefon aku . Borak dengan aku . Dorang suruh aku panggil MAK & ABAH . Ya Allah ! Sporting sangat kan dorang ? Kau pun masa tu take care sangat dengan aku . Okay aku terharu . But after a few month later , kau banyak sangat berubah . Banyak sangat buat aku sakit hati . Buat aku nangis . Kenapa dek kenapa ? Aku ingat lagi , last parents kau contact aku masa ambil result PMR dulu . 2011 right ? Mak kau bagi kata-II semangat . Tenang juga aku . 

Masa berangkat dulu , kau boleh lah dikira batak kan ? Haha ! Ingat lagi bila aku dengan seorang besty aku ni , bagi kamera dekat sorang budak laki form aku untuk tangkap gambar kau and adek angkat besty aku ni . Sporting je kan ? Macam-II gaya ada . But tu semua kenangan . Rindu lah dek . T__T Aku simpan lagi gambar kau tu . Comel lah juga kan . T___T


Kay , semua tinggal kenangan . Semua rahsia kita , akan aku ingat . Surat kau , aku jaga baik-II . Kau pun jaga lah semua barang yang aku bagi tu elok-II . Aku jaga juga au benda yang kau bagi . Aku harap , result PMR kau cemerlang . InsyaAllah ! Aku always doakan yang terbaik untuk kau . Jangan lupa aku weh ! Budak yang dah banyak susah kan kau ni . ;'3 Aku harap bila kau kat SMK Kalumpang nanti , jangan lupa diri okay ? Jaga batas pergaulan . Ingat Allah selalu . Jangan malas-II tau ! Ni pesan akak untuk adek dia ni . Haha ! Jangan risau , aku jaga punya lah adek kau tu tahun depan . Budak terlebih nakal ---'

Dah tak tahu nak tulis apa lagi . Just missing dia yang dulu . Harap lepas ni aku akan dapat contact dengan dia lagi . Aku takkan lupa tarikh " 21 . 10 . 2010 " . Tarikh kau jadi adek aku . Yeah ! Kalau di ikutkan sekarang , dah 2 tahun 1 bulan 1 minggu kan ? Haha ! And lagi satu , aku akan sentiasa ingat nama AIRA ALMI tu . Gabungan nama Kak Keyla , Amir Asraf , aku and KAU ! Kita kan family AA . Ingat lagi ? ^-^ .

Ticker id: 0lbf

Okay lah . Stop menaip'ing' sekarang . Agak panjang juga entry aku kali ni kan ? Maaf membazir masa . Doakan ukhuwah aku dan keluarga dia takkan putus . InsyaAllah . Ukhuwah fillah abadan abada .   



3 Comments:

Blogger BieLa'96 said...

untung laa ~ sedih pulak bila ingat balik . :'(

November 28, 2012 at 1:52 PM  
Blogger AmaliaAhmad said...

Tahu pun sedih !!! T__T

November 28, 2012 at 2:26 PM  
Blogger BieLa'96 said...

tu arh pasal ~ baru terasa . hehe :)

November 30, 2012 at 3:45 AM  

Post a Comment

Please use nice words :)
Nak kutuk mengutuk , pergi masuk tong sampah . Terima kasih :)



PASTFUTURE
MY WORDS;
Hye bloggers,my name is Amalia, just call me Maia for short. Currently, 21 and will be 22 on 12th February 2018. Dah datang tu jangan lupa follow ye! ;D

Hit the Button









Instagram



GIVE ME YOUR WORDS;

{} is looking at my blog.
-Best viewed in Google Chrome only-

GOOGLE+ ACCOUNT;






OTHERS;




PAST MOMENTS ♥