// F R U T T I E L O V A L I E S ;
ABOUT ENTRY MR. RIGHT PRECIOUS PORTFOLIO TWITER FACEBOOK ASK.FM INSTAGRAM
Berapa lama dah !
Saturday, November 17, 2012 • 3 comments

Bismillahirahmanirrahim .

Dengan ter'update'nya blog aku kali ini , aku isytiharkan bahawasanya SMA a.k.a Sijil Menengah Agama dah pun habis ! Yipee ~ :D Alhamdulillah . Akhirnya semua ni dah pun tamat . Benda yang memang aku taknak dan memang sebenarnya aku nak elak , dah pun aku selesaikan . Sekarang ni cuma menunggu keputusan SMA keluar je lah .


Ni schedule kehidupan aku kat asrama dari first aku jawap SMA sampai akhir :

First day (Khamis/08.11.2012) , aku jawab kertas Tafsir Hadith . Alhamdulillah ~ Senang lah jugak .
Second day (Jumaat/09.11.2012) , Bahasa Arab 2 pula . Waa ~ Syukur sangat-II . Khitobah yang aku duk menghafal tu masuk juga . :'D And masa hari ni , kitorang diarahkan untuk balik . WAJIB balik . Ergh ! Ikutkan hati taknak ow . Pi Ustaz Harnain cakap , takde siapa yang nak jaga kitorang masa kat asrama nanti .
Third day (Isnin/12.11.2012) , Bahasa Arab 1 . Ni boleh tahan lah susahnya tu . Penat den memikirkan jawapan . Adoi ~
Gap (Selasa/13.11.2012) , hari ni kami tak buat apa-II . Just meroyan je dalam dorm . Tapi ada dua kisah yang buat aku happy dan juga yang buat aku bengkek gila babeng . Yang happy nya tu , masa hari ni aku pergi JJ Rawang . Mula -II jalan-II kat situ with my cuttiest friends Iena , Zaza and Iqqa . Best juga kan kat situ . Then kami pergi tengok wayang . Waaa ~ Kitorang tengok cerita 'Istanbul Aku Datang' . Sumpah best (Y) . Yeahh ! And benda yang buat aku sakit hati tu pula , erghhh ! Sebelum kitorang gerak pergi JJ tu , nak tahu tak ? Ustazah Fauziah check dorm kot . Baru teringat dia dah balik dari Terengganu . Ouh shit ! Barang aku kena rampas . Haa ! Baguslah . Nama aku naik lagi untuk berpuluh-II kali nyaa ! Sabar ~
Fourth day (Rabu/14.11.2012) , kay ni lah paper yang aku taknak sebenarnya . TT___TT . TAUHID FEQAH ! Bapak lah susah aku cakap . Dah lah semalamnya tu enjoy-II . Memang hafal namm lah aku cakap . Redha je lah kan . Buat je lah apa yang termampu . Huhu ! Hari ni Sue saya datang . Dia tidur asrama . Rindu ow kat dia ni . Haha !
Gap (Khamis/15.11.2012) , hari ni birthday someone  . Okay aku tak wish pun kat dia . And last-II aku wish juga . Tu pun masa malam-II buta . Dah tidur mungkin :') Hari ni gak , kitorang satu dorm [1.1A a.k.a Dorm Vanilla Oklat] packing barang . Almaklumlah , esok nak balik kan . Wahh ~ Sungguh banyak memori terkubur di situ . TT___TT . Hari ni gak , ustazah jumpa kitorang semua . Membebel likes usual . Nak tahu tak ? Ex-kkbians yang tidur dengan kitorang hampir-II terkantoi dengan ustazah . What the ! Selamat dapat cover . :3 Masa malam ni , mood warden-II kurang menyenang kan aku . Cam #@$%& !
Fifth day (Jumaat/16.11.2012) , and jeritan 'LAST PAPER' hampir dilaungkan . Hari ni aku jawab kertas Tarikh Islam . Alhamdulillah senang . Okayy ! Masa pagi-II ni , kitorang  satu dorm sama-II kemas dorm . Yeahh ! Nampak kerjasama kat situ . Haha ! Nak tahu tak ? Masa exam tu aku bawa phone masuk dewan . Bantai pergi online masa tu . So ber'tweet' lah aku kat situ . Yang best nya , masa tu ramai kot yang tengah cium meja . Rasa nak tangkap je gambar dorang . Tapi apakan daya ~ Aku duduk tengah . So tak leh nak show off phone tu . TT____TT

Meh aku kenalkan budak-II dorm aku yang gila-II ni . Gelagat dorang , kenakalan dorang , gurauan dorang , emosi dorang and macam-II lagi memang tak dapat aku nak lupakan . Masa kemas-II dorm , terlintas kat kepala otak aku yang kosong ni , agak-II nya boleh ke aku dapat buat semua ni dengan dorang lagi ? Sumpah aku cakap , dapat dorm dengan dorang memang tersangat best . Jadi dorm paling meriah . And the most important thing , jadi dorm WANTED ! Kelakar kan  :D Haha ! Nampak kenakalan kitorang tu . Ye la , siapa suruh gabungkan MK dengan S.E.T . Kan dah jadi gila-II . Tak lupa gak . Kat dorm ni ada organisasi keluarga . Aku sayang dorang ni sangat-II !

Macam-II kitorang buat , kitorang share . :'D Semua rahsia kitorang kongsi sama-II . Even kredit aku pun aku share dengan dorang . Kitorang telefon orang sana lah , orang sini lah . Kredit aku kan banyak berhabis dekat dorang je kot . Ceyt ! --' . Untunglah kan dorang ni boleh telefon-II orang yang tersayang . Aku ? Aku telefon mak aku je . Plus adik aku . Mwahaha ! --' Nampak tak kebaikan aku tu .? Cheewah ~ *riak*  . Pape pun , thanks to korang , korang and korang sebab dah isi waktu akhir tahun aku ni dengan kenangan bersama korang semua . :'D . Love you all so much . ;-*

MK (Masya Kurnea)

Ibu : Qhamalia 
Mummy : Syuhaida 
Along : Khadijah
Angah : Nadzliyatul
Acik : Sharmilah
Adik : Of course lah aku .

S.E.T (Segi Empat Tepat)

Mama : Haslina
Umi : Izyan
Kakak : Shafiqah
Bonda : Zaza


*Watak yang tak dikenali : Wanie Mahmud*

KAMI LAH AHLI DORM 1.1A a.k.a DORM VANILLA OKLAT 

Kahkah ! Nampak tak perasaan kasih sayang kat kitorang ni ? Wink-II ! Alhamdulillah ukhuwah kitorang kukuh dan tak bermusuhan pun . :'D


Dan bila dah berakhir SMA ni , menandakan tamatlah sesi persekolahan aku pada tahun 2012 . Memang tak dinafikan . Banyak dugaan kot masa sebelum menghadapi dan ketika menghadapi SMA tu . Banyak sangat-II . Dengan diri aku yang tak stabil lagi ni . Aihh ~ -.-' Macam-II benda jadi . Buatkan aku tak boleh nak hafal dan terus mengahfal . Akhirnya aku menyerah dan aku redha je apa yang aku jawab masa SMA tu . Memang lah orang cakap aku senang nak menghafal . Last-II minute pun aku hafal boleh masuk . Tapi dalam situasi ni , aku tak boleh . Aku frust sangat-II . :'( Tapi takpe , semuanya dah berakhir . :'D

Mesti aku akan rindu semua ni . Kenangan kat asrama . Dengan budak dorm 3.1B . Argh ! Sumpah lah ! Aku rasa tahun ni paling banyak malapetaka timpa kat aku ni . Shit ! Asrama ! Go hell !! Jangan harap aku nak duduk asrama tahun depan . Puihhhhh ~ Nama aku naik ! Naik sana sini ! Apa semua ni ? Kalau ye pun USTAZAH **** boikot aku , takyah lah sampai fitnah aku macam-II .

Kay ! Sekarang lupakan semua nya ! Start buka buku baru . :D Tahun depan aku akan ambil SPM . So sekarang ni aku kena berusaha lebih lagi kan ? Wish me luck kayy ? :'D Hope sangat semua masalah aku dapat di settlekan secepat mungkin . Daa ~



3 Comments:

Blogger BieLa'96 said...

untung bahagia !

November 19, 2012 at 9:33 PM  
Blogger AmaliaAhmad said...

Alhamdulillah bahagia :D

November 19, 2012 at 10:25 PM  
Blogger Niena Sofea said...

Assalamualaikum .. ^.^
Niena datang nak jemput join GA blog Niena .. Jom join , lebih 20 hadiah untuk dimenangi .. =)
http://nienasofea.blogspot.com/2012/11/giveaway-1st-anniversary-realiti-bukan.html

November 20, 2012 at 4:31 PM  

Post a Comment

Please use nice words :)
Nak kutuk mengutuk , pergi masuk tong sampah . Terima kasih :)



PASTFUTURE
MY WORDS;
Hye bloggers,my name is Amalia, just call me Maia for short. Currently, 21 and will be 22 on 12th February 2018. Dah datang tu jangan lupa follow ye! ;D

Hit the Button









Instagram



GIVE ME YOUR WORDS;

{} is looking at my blog.
-Best viewed in Google Chrome only-

GOOGLE+ ACCOUNT;






OTHERS;




PAST MOMENTS ♥