// F R U T T I E L O V A L I E S ;
ABOUT ENTRY MR. RIGHT PRECIOUS PORTFOLIO TWITER FACEBOOK ASK.FM INSTAGRAM
Cerita Sekolah || Part 2 ||
Monday, January 23, 2012 • 6 comments


Hallo hallo . Aku datang balik ni . Hehe . Actually dalam part ni , aku tak nak cerita banyak . Cuma nak bagitahu , budak budak 96th Destiny , ramai dapat pindah . Untunglah kan dorang . Budak pandai . Mesti lah kena pindah kan ! :) Pape pun , tahniah eh korang . Aku harap , korang tak lupa lah ek sekolah asal korang ni . Sekolah yang dah bangunkan korang . Tau tau . Ingat nama Sekolah Agama Menengah Tinggi Kuala Kubu Bharu ni . Jangan lupa gak , guru guru , kawan kawan , senior senior + junior junior & orang yang dah berjasa kat sekolah ni . Ingat tu :)

Oke oke . Stop merepek-ing . #merepek ek ? o.O . Hmm , aku sedih lah ramai nak pindah . Sumpah sedih . Bila aku tengok muka budak budak dapat tawaran tu , happy je dorang kan . Last day tu , ramai yang tak masuk kelas dorang . Nak uruskan borang lah kata kan . Jeles lah . Sumpah jeles . Korang untung je dapat pindah . Aku ? Hmm , tah lah .

Masa hari Khamis malam Jumaat kan , kitorang budak asrama ada Mesyuarat Asrama kat Dewan . Masa tu , ustaz terangkan peraturan peraturan baru kat kitorang . #sumpah doe suka enemwalepen . Pastu , nak dekat habis tu , ustaz ada umumkan nama budak budak 96th Destiny yang dapat tawaran pindah . Dan secara tiba tiba , permata aku jatuh . Ya Allah , sedih sangat . Ramai yang nak tinggalkan sekolah . Tibak ustaz sebut nama Liya , masa tu , air mata aku memang laju gila . Aku tunduk je . Tunduk dan terus tunduk . #dan sekarang , air mata aku jatuh lagi . Syahdu bhai . Sambil dengar lagu sedih ->



Aku tak tahu nak cakap apa , tapi . . .
Aku sayang Liya sangat sangat . Susah aku nak lupakan dia sebagai SAHABAT yang pernah kongsi suka duka dengan aku . Susah sangat sangat . Aku teringat lagi , kenangan aku dengan dia . Masa mula mula kenal . Sama sama buat hal :) . Gaduh dengan dia . Nangis dengan dia . Ketawa dengan dia . Kongsi cerita dengan dia . Dulu kita selalu cerita pasal 'adeq' kan . Tapi sekarang , itu semua dah tak penting . Kita sama sama dah lupakan dorang . Kan ?

Aku happy sangat sangat dapat kenal dia . Aku kenal dia pun sebab Biela . Thanks kawan . Aku tak tahu kenapa aku dah tak rapat dengan Liya . Mungkin sebab ego aku . Memang kan . Ramai cakap ego aku tinggi . Termasuk lah family aku . Betul ke ? Aku rasa macam . . . tah lah ! Tahun ni ? Memang aku tak rapat langsung dengan dia . Langsung ! Aku tak nak simpan memori dengan dia . Aku takut . Takut aku susah nak lepaskan dia . Okeh lah . Aku tak nak bazirkan permata aku :) .

And to Liya ,
    Kalau lah kau baca blog aku ni , aku nak kau tahu . Aku sayang kau sangat sangat . Aku harap kau tak lupa aku . Aku syukur dapat kawan macam kau . Kau suka tegur aku kan kalau aku ada buat salah . Kau straight je . Maafkan aku . Aku tak dapat jadi kawan yang terbaik untuk kau . Aku selalu sakit kan hati kau kan ? Maafkan aku . Aku tahu aku jahat . Maaf gak sebab selama ni , aku tak boleh jujur kat kau . Luahkan semua isi hati aku kat kau . Aku ego . Aku luahkan semua ni pun , kat Ain Syakirah . Dia banyak dengar cerita aku . Semua pasal kau . Aku nangis kat dia , dia tenang kan aku . :) . Dia cakap , kau sedih . Ye ke ? Aku tengok , kau happy je . Sentiasa berteman . Aku ? Aku jarang nak ada orang teman sekarang . Kadang kadang , pergi sekolah pun sorang sorang . Makan kat kantin pun , sorang sorang . Tapi tak apa . Aku tak nak orang lain ganti tempat kau . InsyaAllah . Aku akn sentiasa kenang nostalgia kita . Aku harapkan yang terbaik dari kau kat sekolah baru kau . Aku harap , ada orang yang dapat jaga kau dan ganti tempat aku kat sana . Ingat ni Liya , kebahagiaan kau akan mengingatkan aku pada sebuah kenangan indah pada 'awal' perjumpaan hingga berujung pada sebuah 'perpisahan' kita. Always Remember Me , SAHABAT .

    Take my hand, and hold on tight, don't let go, don't you dare even try, there are so many roads to travel, so much still to find, and with the help of our lord, I want you to help me try and reach for the sky.






6 Comments:

Blogger BieLa'96 said...

saba ea ! sume nie dugaan .. aq pon trpkse brpisah gn liya gak ..

January 24, 2012 at 2:04 PM  
Blogger Niena Sofea said...

Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join !
http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html

January 24, 2012 at 5:26 PM  
Blogger AmaliaAhmad said...

hmm :(

January 25, 2012 at 2:08 AM  
Blogger BieLa'96 said...

x mo sdeyh2 k !

January 26, 2012 at 6:11 PM  
Blogger AmaliaAhmad said...

hmm , insyaAllah aku try control kesedihan aku

January 26, 2012 at 6:36 PM  
Blogger BieLa'96 said...

bgos2 !!

January 27, 2012 at 2:29 PM  

Post a Comment

Please use nice words :)
Nak kutuk mengutuk , pergi masuk tong sampah . Terima kasih :)



PASTFUTURE
MY WORDS;
Hye bloggers,my name is Amalia, just call me Maia for short. Currently, 21 and will be 22 on 12th February 2018. Dah datang tu jangan lupa follow ye! ;D

Hit the Button









Instagram



GIVE ME YOUR WORDS;

{} is looking at my blog.
-Best viewed in Google Chrome only-

GOOGLE+ ACCOUNT;






OTHERS;




PAST MOMENTS ♥